Interview met Mevrouw Slokkers, een enthousiaste koper!

12-06-2023

Overige berichten

Mevrouw Gonny Slokkers, ambassadeur van Hartje Steenbergen, deelt in een kort interview waarom ze direct verliefd is geworden op het project Hartje Steenbergen en wat haar zo aantrekt aan het project.

“Ik hoop dat als ik er op een maandag intrek, er dan vrijdags mensen trouwen.” Mevrouw Gonny Slokkers ziet zich al helemaal zitten in haar appartement aan de Kaaistraat in Hartje Steenbergen met uitzicht op het Stadhuis. Het heeft lang geduurd voordat de bouw startte, maar nu het zover is, kijkt ze enorm uit naar haar nieuwe plekje.

“Ik woon nu in een tussenwoning, veel te groot voor mij alleen en met die trappen heb ik het eerlijk gezegd wel gehad. Toen ik het bouwbord van Hartje Steenbergen zag, wist ik meteen: hier wil ik wonen. Ik was direct verliefd. Zo’n mooi gebouw en zo’n mooie plek. Mijn man en ik hebben vroeger ook een paar jaar op deze plek gewoond, op 38A en ik ga nu op 38B wonen.”

‘Voor je het weet, zit ik erin’

Maar voor het zover is, wordt het geduld van Gonny flink op de proef gesteld. “Er zat een hoop tegen. Eerst de bezwaren van de omwonenden en toen het archeologisch onderzoek. Ik weet nog dat de sloop begon, wat een festijn! Ze gebruikten van die grote machines, puinbrekers. Ik stond helemaal vooraan, vond het geweldig om te zien. Op dat moment dacht ik ook ‘nu ze gaan slopen, begint straks de bouw en voor je het weet, zit ik erin’. Maar niet dus. Zelf heb ik twee broers in de bouw zitten, dus ik begreep het wel, maar makkelijk was het zeker niet. Vooral niet toen ik moest gaan rekenen of ik er ook tegen de inmiddels hogere bouwprijs mee door wilde en kon gaan.”

Elk nadeel heeft zijn voordeel

Dat was gelukkig mogelijk en Gonny besloot door te zetten. “Ik dacht, ik ga ervoor. Dan maar niet de meest luxe deuren en badkamertegels. Goed is goed. Het is allemaal mooi zat en weet je, de vertraging heeft ook een voordeel: dan kan ik nog wat langer doorsparen en op het gemakje afscheid nemen van mijn huidige woning.”

Ambassadeur van Hartje Steenbergen

De uiterst positieve instelling van Gonny werkt aanstekelijk. “Ze noemen me ook wel eens ambassadeur van Hartje Steenbergen. Dat positieve heb ik van mijn vader en geduld bouw je langzaam op. Ik vond de vertraging heus ook niet fijn, maar ik denk maar zo: is het het einde van de wereld? Nee. En waar hebben we het eigenlijk over, een stapel stenen. Al ben ik wel blij dat die nu eindelijk werkelijk opgebouwd gaan worden hoor.”

Bouw gestart!

Gonny houdt de bouwwerkzaamheden nauwgezet bij. “Zo leuk om nu te zien dat eerste delen van de fundering erin gaan! We waren allemaal uitgenodigd voor de start van de bouw en sindsdien wandel ik regelmatig even langs en maak ik foto’s. Ik houd namelijk een heel plakboek bij van dit project. Er zitten ook al foto’s in van mijn nieuwe badkamer en keuken. Soms vraag ik me nog wel eens iets af, zoals ‘komen de ramen nu tot de vloer of heb ik een vensterbank?’ Met zulke vragen kan ik altijd terecht bij Hester, de kopersbegeleider. Dat is fijn.”

‘Dat gun ik iedereen’

Nu de bouw begonnen is, hoopt Gonny dat er snel weer mensen een appartement zullen kopen. “Er zijn nog appartementen beschikbaar en ik heb er alle vertrouwen in dat de bouw vanaf nu voorspoedig zal gaan. Zelf kijk ik er al enorm naar uit om hier te wonen. Lekker bezig zijn met mijn hobby, wandelen door de stad, een rondje fietsen. Dat gun ik iedereen.”